Lamubed..... Meer dan slapen...

                                                                        Lamubed, handgemaakte HemelbeddenHet Lamubed verhaal

In Mombasa werken gespecialiseerde houtsnijwerkers, genaamd de “fundi’s”. Ze maken het mooiste ambachtelijke Afrikaanse houtsnijwerk, van het beste lokale hardhout. Ze stoppen hun hart in deze designs, die helemaal met de hand worden gebeiteld. Hemelbedden in koloniale traditie zijn hun specialiteit. De patronen van deze hemelbedden zijn ontstaan uit een eeuwenoude traditie en komen vanuit Lamu.

In deze regio, waar de Swahili-cultuur heerst, ligt de oorsprong van de Lamu-stijl met haar typische motieven, vormen en koloniale sfeer. Spiritueel, als Afrika zelf. Door authentieke en unieke patronen in het hout te verwerken krijgt ieder bed een eigen persoonlijkheid.

Als de hemelbedden klaar zijn worden ze goed verpakt in een container en gaan ze per boot, via het Suezkanaal, naar Europa. Of soms, als de Somalische piraten te gevaarlijk zijn, gaat de reis helemaal om Zuid-Afrika heen via Kaap de goede Hoop. De boot trotseert weer en wind om uiteindelijk na een maand vanuit Mombasa in Nederland aan te komen.

Aangekomen in Nederland worden alle bedden gecontroleerd. Daarna kan de toekomstige eigenaar komen kijken welk hemelbed het beste past bij het eigen interieur. De eigen slaapervaring kan worden gecreëerd door keuze van maat en kleur van een bed. Hierna kan de sfeer en uitstraling natuurlijk aangepast worden door aankleding naar uw eigen smaak en combinatie met de rest van uw interieur. De Swahili-Lamu stijl bedden met hun eenvoud, sensualiteit en spiritualiteit passen overal ter wereld in allerlei interieurs. Ze zorgen voor een unieke romantische beleving, het is meer dan slapen!

Op wereldreis vanaf de Swahilikust

Romantische Slaapervaring


Lamubed

Prachtige handgemaakte Lamu Hemelbedden, stijl Afrikaans met Arabische invloeden vanuit Zanzibar, Mombasa en Lamu. Uniek mooi houtsnijwerk.

The making of Lamubed

Contact

Maak een persoonlijke kijk-afspraak en laat u adviseren om te kiezen voor het bed waarin u later wegdroomt…Welk bed past bij u? Rene Oelers adviseert u graag. Telefoon 06 - 5574 6820